Fremoverlent Konserncontroller til konsern i vekst

Mestergruppen er et av Norges største og raskest voksende konsern innen byggevarehandel, huskjededrift for boligentreprenører og eiendomsutvikling. De siste årene har Mestergruppen mer enn tredoblet omsetningen og skapt et vertikalt integrert konsern med merkenavn som fanger hele verdikjeden innen boligbygging og eiendomsutvikling. Kjente merkenavn som Mesterhus, Systemhus, Blink Hus og Saltdalshytta er blant Mestergruppens hus- og hyttekonsept. På byggevaresiden eier Mestergruppen blant annet XL-BYGG, Ski Bygg, Byggeriet og Byggtorget – med til sammen rundt 220 byggevarehus. I tillegg bedriver konsernet eiendomsutvikling gjennom Mestergruppen Eiendom og tilbyr arkitekt- og rådgivningstjenester. Mestergruppen har en omsetning på rundt 9,2 milliarder kroner og eies av Ferd AS.

Mestergruppen fortsetter å vokse og søker nå å styrke økonomifunksjonen med en dyktig, analytisk og kommersielt orientert Konserncontroller. Du vil få en svært sentral rolle i organisasjonen og et bredt ansvarsområde med høye krav til gjennomføring og leveranse. Du vil komme inn i et konsern med stor fart, høy kompleksitet, korte beslutningsveier og dyktige kollegaer, så mulighetene for faglig såvel som personlig utvikling er store. Stillingen rapporterer direkte til CFO.

 

Arbeidsoppgaver

 • ansvarlig for konsernets styre- og ledelsesrapportering, herunder kvalitetssikring, koordinering av utarbeidelse, videreutvikling og sammenstilling av rapporter
 • eier av og koordinator for konsernets budsjett- og prognoseprosesser, samt ansvarlig for videreutvikling av disse
 • sørge for at vedtatte strategier implementeres i planverk på konsern-, region- og lokalt nivå, på tvers av Mestergruppens verdikjede
 • prosjektleder innenfor økonomiområdet, herunder initiere og drive frem forbedringsprosjekter med et sterkt fokus på modernisering og implementering av nye verktøy og prosesser
 • utarbeide analyser og faktabasert beslutningsstøtte/business case av høy kvalitet

 

Kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse, MSc/Siv.øk.
 • minimum seks års relevant erfaring fra tilsvarende rolle
 • prosjektledererfaring innen ansvarsområdene
 • meget god forretningsforståelse og generell økonomikompetanse
 • erfaring fra varehandel er en absolutt fordel, herunder god kunnskap om retailprosesser og kompleks verdikjede
 • meget gode ferdigheter i Excel
 • solid IT/systemkompetanse, erfaring med Cognos er en fordel
 • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne

 

Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i rollen må du være utpreget analytisk, kommersiell og operasjonell. Du må evne å sette deg inn i komplekse forretningsmodeller og verdikjeder, ha høy arbeidskapasitet og være sulten på å bidra til å utvikle Mestergruppens økonomifunksjon til å bli "state of the art". Videre må du være selvgående, initiativrik og ha meget høy gjennomføringsevne. Det er avgjørende at du evner til å bygge nettverk og skape samarbeidsarenaer på tvers av konsernfunksjoner, herunder med IT, BI/analyse-avdeling, øvrige økonomiavdelinger og driftsenheter, samt at du har en genuin "can do"-holdning.

 

Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan Mestergruppen tilby en utfordrende og samtidig svært spennende reise i et konsern som er toneangivende i en bransje i stor endring. Du vil garantert få bryne deg på utfordringer som vil gi deg både mestringsfølelse og utvikling, og du vil bli en del av et arbeidsmiljø med dyktige og engasjerte kollegaer. Mestergruppen holder til i moderne lokaler på Bryn. Konkurransedyktige betingelser.

Virker dette interessant ber vi deg søke www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople v/ Ulrik Langabø på mobil 930 05 357 eller [email protected] Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Om stillingen

Refnr
94641

Oppdragsgiver
Mestergruppen AS

Sted
Oslo

Stilling
Konserncontroller

Stillingstype
Fast

Antall
1

Kontaktpersoner

Bilde av Ulrik Langabø
Ulrik Langabø
[email protected] +47 930 05 357
Stilling
Se alle ledige stillinger