Senior Project Controller til teknologiselskap innen fornybar energi

Rainpower er en kunnskapsbedrift med egenutviklet teknologi som leverer produkter og tjenester til vannkraftindustrien over hele verden. I Norge er vi etablert på Kjeller, Sørumsand, Trondheim og Oslo. Vi er også etablert i Kristinehamn i Sverige og i Kina. Konsernet er i positiv utvikling og har en ordreinngang på ca. 500 millioner NOK pr. år. I konsernet er det 200 høyt kvalifiserte medarbeidere. Våre medarbeidere har stor mulighet til å påvirke sin arbeidssituasjon og å aktivt bidra til å videreutvikle selskapet.

Senior Project Controller vil ha ansvar for konsernets Controller funksjon. Senior Project Controller leverer korrekt og beslutningsrelevant informasjon og analyser til prosjekt, ledelse og konsern, kombinert med løsningsforslag og idéer til den videre utvikling.

Senior Project Controller vil være en viktig støttespiller og sparringspartner for prosjektlederne, og vil fungere som bindeleddet mellom det operasjonelle i prosjektene til finansiell rapportering, herunder blant annet sikre korrekt og nøyaktig rapportering av prosjektets fremdrift og finansiell informasjon. Senior Project Controller rapporterer til, og jobber tett med, økonomidirektør.

 

Ansvar og hovedarbeidsoppgaver

 • aktiv støttespiller og bidragsyter for prosjektledere og andre prosjekt controllere, herunder dag-til-dag oppfølging med prosjektledere for å være oppdatert rundt prosjektutførelse, både operasjonelt og finansielt
 • ansvar for budsjettprosess og forecasting for prosjekter
 • rapportere månedlig på prosjekter og løpende rapportering av nøkkeltall til ledelse
 • systemeier/superbruker av systemer og løsninger tilknyttet prosjektoppfølging og -rapportering
 • delta i kontinuerlig forbedringsarbeid rundt prosjektoppfølging, herunder løpende vurdering og utvikling av rutiner
 • utarbeide økonomisk analyse, evaluering og benchmarking av prosjekter
 • utfordre prosjektledere på eventuelle risikoområder
 • bidra til videreutvikling og optimalisering av forretningsprosesser, styringsinformasjon og relevante nøkkeltallfunksjoner i samarbeid med økonomidirektør og ledergruppe

 

Ønskede kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse
 • 5-10 års relevant arbeidserfaring, fortrinnsvis innenfor prosjektorganisasjon
 • god kjennskap til prosjektmetodikk og -prosesser
 • god forretnings- og regnskapsforståelse
 • solid systemkompetanse, herunder meget gode Excel-kunnskaper
 • meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne, både på norsk og engelsk

 

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er meget selvstendig og strukturert, med evne til å se sammenhengen mellom produksjon og økonomi. Av natur er du analytisk med øye for detaljer, samtidig som du har overblikk. Du er nysgjerrig, ansvarsbevisst og trygg på deg selv og din kompetanse. Den rette kandidaten har godt humør og gode kommunikasjons- og samarbeidsevner. Vi ser etter deg med en drivkraft og med ambisjoner om å utvikle konsernet i positiv retning.

 

Vi tilbyr

Rainpower ønsker å være en attraktiv arbeidsgiver for dyktige medarbeidere med selvtillit og pågangsmot. Til den rette kandidaten kan vi tilby en faglig utfordrende og krevende stilling hvor du får være med på utviklingen i et fremtidsrettet konsern. Det vil være mulighet for faglig og personlig utvikling i en stilling som byr på varierte arbeidsoppgaver og spennende kompleksitet. Rainpower har et godt arbeidsmiljø med motiverte og kompetente kollegaer. Konkurransedyktige betingelser.

 

Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Anne Hilde Nilsen på mobil 975 89 490/[email protected]. Alle henvendelser behandles konfidensielt.

Om stillingen

Refnr
94534

Oppdragsgiver
Rainpower Norge AS

Sted
Kjeller

Stilling
Senior Project Controller

Stillingstype
Fast

Antall
1

Kontaktpersoner

Bilde av Anne Hilde Nilsen
Anne Hilde Nilsen
[email protected] +47 975 89 490
Stilling
Se alle ledige stillinger