Financial Controller til finansforetak i sterk vekst

Axactor er et gjeldsforvaltningsselskap med base i Norden og virksomhet i seks europeiske land – Norge, Sverige, Finland, Tyskland, Spania og Italia. Siden oppstarten i 2015 har vi vokst betydelig og etablert oss blant de 10 ledende aktørene i Europa. Axactor er aktiv i hele verdikjeden og har kjøpt og bygget opp en egen portefølje på over 10 milliarder kroner, i tillegg til å drive inkassovirksomhet og fakturaoppfølgingstjenester, også for eksterne kunder. Vi har en klar strategi om å vokse videre. Med utgangspunkt i en sterk finansiell plattform, erfaren ledelse og kompetent organisasjon, søker vi kontinuerlig nye vekstmuligheter innenfor eksisterende og nye markeder. Ambisjonene våre er høye og gjennom innovative, kostnadseffektive og fremtidsrettede løsninger innenfor IT og drift skal vi være med å revolusjonere industrien vi operer i. Vi investerer derfor betydelig i ny teknologi, IT-infrastruktur og digitale løsninger. Den teknologiske plattformen vi har bygget skal bidra til at Axactor tar nye steg og skaper en neste-generasjon gjeldsforvaltningsvirksomhet. Bærekraftige løsninger for våre kunder og skyldnere, høye kvalitet i alt vi gjør, effektiv drift og resultatorientering er grunnleggende for oss. Axactor omsatte for over 2 milliarder kroner i 2018, har rundt 1 000 ansatte og er notert på Oslo Børs.

Gruppen er i sterk vekst og er på utkikk etter en Financial Controller. Som en del av vårt Group Controlling team vil du jobbe tett med resten av Group Finance teamet og sammen med de lokale finansfunksjoner i våre datterselskaper for å sikre:

 

 • høy kvalitet i konsernregnskap og konsernrapportering
 • nøyaktig og tidsriktig rapportering fra alle enheter i gruppen
 • bidra til stadig utvikling av finans/regnkapsprosedyrer, systemer og internkontroll for å sikre etterlevelse av så vel interne policies og gjeldende lover og regler innenfor finans (IFRS)

 

Stillingen rapporter til Group Chief Accountant og hovedansvar og -oppgaver vil være:

 

 • delaktig i konsern konsolidering i måneds-/kvartals- og årsavslutning, herunder utvikle seg til å bli back-up innenfor konsolideringsverktøy
 • registrering og rapportering i Axactors Group Treasury system (opptrekk, nedbetalinger, rentebetalastninger etc. av både interne og eksterne lånefasiliteter)
 • oppfølging og koordinering av transfer pricing i konsernet
 • delaktig i oppfølging og analyser innenfor finans i konsernet
 • bidra til effektiv utnyttelse av systemer og digitalisering av økonomifunksjonen
 • adhoc arbeid

 

Kvalifikasjoner

 • høyere økonomisk utdannelse
 • minimum fem års relevant erfaring, gjerne fra revisjon og/eller tilsvarende rolle
 • solid regnskapskompetanse (NGAAP og IFRS) og skattekompetanse med forståelse for komplekse regnskapsmessige sammenhenger
 • evnen til å se sammenhenger i systemer og strukturer innenfor finansprosessen
 • gode kunnskaper i Excel og interesse for bruk av teknologi for å skape effektive prosesser
 • erfaring fra internasjonal virksomhet og konsernstruktur og særlig håndtering av ulike valutaer og intercompany mellomværende og lån
 • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne. Arbeidsspråk er både norsk og engelsk

 

Personlige egenskaper

For å lykkes og trives i rollen må du være analytisk, proaktiv og ha høy gjennomføringsevne. Du må evne å løfte blikket samtidig som du har kontroll på detaljene, og du har en grunnleggende positiv og løsningsorientert innstilling. Videre er du ansvarsbevisst og forstår viktigheten av kvalitet i leveransene samtidig som du trives med høyt tempo og høye krav. Sterke samarbeids- og kommunikasjonsegenskaper vektlegges, men også evnen til å jobbe selvstendig.

 

Vi tilbyr

Til den rette kandidaten kan vi tilby en faglig utfordrende og krevende stilling hvor du får være med på utviklingen i et fremtidsrettet selskap i sterk vekst. Det vil være mulighet for faglig og personlig utvikling i en stilling som byr på varierte arbeidsoppgaver og spennende kompleksitet. Selskapet har et godt arbeidsmiljø med motiverte og kompetente kollegaer. Konkurransedyktige betingelser.

 

Virker dette interessant, ber vi deg søke via www.financepeople.no. Ved spørsmål kan du kontakte FinancePeople ved Anne Hilde Nilsen på 975 89 490 eller på [email protected].

Om stillingen

Refnr
93443

Oppdragsgiver
Axactor AS

Sted
Skøyen

Stilling
Financial Controller

Stillingstype
Fast

Antall
1

Kontaktpersoner

Bilde av Anne Hilde Nilsen
Anne Hilde Nilsen
[email protected] +47 975 89 490
Stilling
Se alle ledige stillinger