CFO til Wikborg Rein

Wikborg Rein er et av Norges ledende og mest internasjonale forretningsadvokatfirmaer med omlag 300 ansatte. Ved våre kontorer i Oslo, Bergen, London, Singapore og Shanghai, bistår vi nasjonale og internasjonale virksomheter, både i offentlig og privat næringsliv.

Vi søker nå etter en dyktig CFO som skal lede selskapets økonomifunksjon som består av regnskap, controlling og finans. Hovedfokus vil være ledelse, drift, systemoptimalisering og å bidra til firmaets strategiske utvikling. Advokatbransjen er i rask endring, og vedkommende vil få muligheten til å være med på en spennende reise i et advokatfirma i sterk vekst. CFO vil rapportere til Managing Partner og inngår i selskapets ledergruppe. CFO vil være en viktig sparringspartner for Managing Partner og vil også delta i selskapets styremøter og generalforsamling. CFO vil dessuten samarbeide med de ulike kontor- og gruppelederne i selskapet.

 

Arbeidsoppgaver

 • Lede økonomiavdelingen for Oslo og Bergen, HR-avdelingen og kontoradministrasjonen
 • Oppfølging av økonomiavdelingene ved de utenlandske kontorene
 • Periodisk rapportering til ledelse og partnere, herunder forberedelse til styremøter og generalforsamling
 • Gjennomføre budsjett- og prognoseprosess
 • Utvikle, implementere og følge opp relevante KPI´er
 • Følge opp likviditet på et overordnet nivå, inkludert valutastyring
 • Bidra med strategiske initiativ for selskapet
 • Selskapet planlegger en utskifting av nåværende økonomisystem i nær fremtid, og CFO vil være sentral i dette arbeidet

 

Ønskede kvalifikasjoner

 • Økonomisk utdannelse på master-nivå
 • Solid operasjonell erfaring fra økonomi, regnskap, finans og prosesser for lønnsomhetsforbedring
 • Erfaring fra tilsvarende rolle i norsk eller internasjonal kompetansebedrift  
 • Ledererfaring
 • God IT- og systemforståelse og evne til å bygge systemer med fokus på prosessforbedringer
 • Erfaring med bytte av økonomisystem er en fordel
 • Solide engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig

 

Personlige egenskaper
Den ideelle kandidaten er forretningsorientert, fremtidsrettet og har fokus på kvalitets- og forbedringsprosesser, med nærhet også til detaljene. Videre er vedkommende selvstendig, driftig og har nødvendig autoritet for å få ting til å skje. Den rette kandidaten utviser et stort engasjement for det hun/han holder på med, er trygg på seg selv og har evnen til å skape tillit gjennom gode relasjonsbyggende egenskaper. Fleksibilitet og gode kommunikasjonsevner vektlegges også. I tillegg må kandidaten evne å utfordre resten av ledelsen, styret og partnere på områder som involverer økonomi og lønnsomhetsprosesser.

 

Vi tilbyr
Wikborg Rein er i dag et av Norges største advokatfirma målt etter omsetning, en posisjon selskapet har innehatt i flere år.  Selskapet har vist en solid vekst i omsetning og fortjeneste i 2018. Som CFO i WR vil du være helt sentral i selskapets ledergruppe og vil kunne ha en betydelig påvirkning på firmaets videre utvikling.  For den rette kandidaten vil det således være store muligheter til å påvirke og forme fremtiden til et av Norges største og ledende forretningsadvokatfirma. Det vil måtte påregnes noe reisevirksomhet til selskapets øvrige norske og internasjonale kontorer. Vi tilbyr konkurransedyktige betingelser og holder til i nye, moderne lokaler i Dronning Mauds gate 11 i Vika.

 

Vår rådgiver, Anne Hilde Nilsen i FinancePeople, vil gi deg en god innføring i stillingen. Hun kan kontaktes på +47 975 89 490/ [email protected]. Alle forespørsler behandles konfidensielt, også for oppdragsgiver hvis ønskelig. Søknadsfrist snarest.

 

Om stillingen

Refnr
79448

Oppdragsgiver
Wikborg Rein Advokatfirma AS

Sted
Oslo

Stilling
CFO

Stillingstype
Fast

Antall
1

Kontaktpersoner

Bilde av Anne Hilde Nilsen
Anne Hilde Nilsen
[email protected] +47 975 89 490
Stilling
Se alle ledige stillinger