Direktør for forretningsutvikling og økonomi

ARK Bokhandel AS er Norges største bokhandelkjede med en omsetning på 1,3 MRD. Kjeden er heleid av Gyldendal ASA, som er notert på Oslo Børs og er Norges største bokkonsern med ledende virksomheter i alle delene av verdikjeden; forlag, distribusjon og handel. ARK har 144 egeneide butikker og den sterkeste digitale posisjonen i bransjen, med både den største og mest kjente nettbokhandelen, i tillegg til markedets mest populære og hurtigst voksende lese-app. Vi er helt i toppen blant kvinners absolutte favorittkjeder, og vi er blant de kjedene folk synes det er mest lettvint og gøy å handle hos. Vi jobber hver dag for å levere verdens beste handleopplevelser og med det befeste vår posisjon som folks favorittbokhandel. ARK er en kjede som går nye veier, samtidig som vi fremhever og forsterker vårt hovedfundament; bøkene. Vi er 1200 engasjerte ARKere, som er stolte av et godt arbeidsmiljø med svært høy trivsel. ARKs hovedkontor i Oslo sentrum omfatter funksjoner som marked og konsept, netthandel, kategori og innkjøp, økonomi, HR og kjededrift.

Direktøren leder ARKs avdeling for økonomi, analyse og forretningsutvikling og er del av det operative teamet. Alt med mål om vekst gjennom å skape den unike ”ARK handleopplevelsen” uavhengig av kanal, med en klar sammenheng mellom innsikt og strategiske løsninger som styrker ARK som folks favorittbokhandel.

Ansvaret omfatter blant annet:

  • Forretningsutviklingsprosesser i alle avdelinger og områder av driften
  • Økonomisk styring og kontroll i samarbeid med CFO i konsern
  • Systemdrift, vedlikehold og utvikling

 

Du vil få en meget sentral rolle i ARK og vil være førende når det gjelder å sette den økonomiske agendaen i selskapet. Det forventes aktiv og operativ deltagelse i ansvarsområdet, løpende forretningsutvikling og effektivisering innenfor hele bedriften. I dette ligger fortløpende sparring med resultatansvarlige, både direkte og gjennom deltagelse i ledergruppen. Vedkommende forventes således å være en ressursperson også utover eget ansvarsområde. Vedkommende bør være bekvem med rollen som et konstruktivt korrektiv i ledergruppen.

Vedkommende vil ha personalansvar for fire personer og vil rapportere til adm. direktør.

 

Ønskede kvalifikasjoner

  • høyere økonomisk utdannelse, siviløkonom/Master eller tilsvarende
  • erfaring som økonomidirektør/økonomisjef, gjerne kombinert med revisjon. Ambisiøse kandidater med solid erfaring fra controlling vil også bli vurdert
  • fordel med erfaring fra retail
  • god forretningsforståelse og faglig trygghet innen regnskap og økonomi
  • interesse for systemer
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne

 

Personlige egenskaper

Den ideelle kandidaten er ambisiøs, analytisk og forretningsorientert med en sterk lyst til å skape resultater. For å lykkes i stillingen må du like å ta ansvar, være selvstendig og kunne drive egne prosesser. Du er beslutningsdyktig og trives med å jobbe i et hektisk miljø. Det vektlegges også at du har gode kommunikative egenskaper og at du samarbeider godt med andre, samtidig som du evner å utfordre i situasjoner der det er nødvendig. Gode lederegenskaper er viktig. Videre er du tillitsfull og skaper gode relasjoner til kollegaer, eiere og andre samarbeidspartnere.

 

Vi tilbyr

Vi tilbyr en spennende stilling i et innovativt selskap med god økonomi og sterke vekstambisjoner. Rollen er meget sentral med stor påvirkningskraft og grad av frihet. Du vil jobbe i en virksomhet med stor samfunnsmessig betydning og inspirerende arbeidsmiljø. Gyldendal konsernet har egen kaffebar med barrista, Norges beste kantine og treningstilbud for alle medarbeidere. Konkurransedyktige betingelser.

Om stillingen

Refnr
70869

Oppdragsgiver
ARK Bokhandel AS

Sted
Oslo

Stilling
Direktør for forretningsutvikling og økonomi

Stillingstype
Fast

Antall
1

Kontaktpersoner

Bilde av Henriette Kjærås Aaberg
Henriette Kjærås Aaberg
[email protected].no +47 976 15 226
Stilling
Se alle ledige stillinger